•*¨*•☆¸.•*¨*• Tomten •*¨*•☆¸.•*¨*•

Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

Nyfiken ! ( Kommentera Gärna )

Av Michael - 10 mars 2013 23:01






  • Långt kvar men är ändå nyfiken på hur ni firar Påsk. Mest maten jag vill ha annan syn på eftersom vi oftast äter samma mat med tanke på att våra ungar är lite kinkiga. Vill ha er syn på vad ni brukar tillaga om ni nu äter något speciellt på Påskafton...

 

  • Här hemma brukar det oftast bli nästan samma som på julafton förutom att skinkan inte finns med på bordet. Typ sånt som sill, prinskorv, hemmagjorda köttbullar, potatis, kokta ägg, ägghalvor med räkor och grönsaker.

 

  • Denna påsken ska jag nog steka lite tunna skivor av fläskytterfilé... Ungarna gillar kött och hustrun ÄLSKAR det så några blir ju glada. Kanske en liten omelett med som utfyllnad.

 

  • Så nu vill jag veta vad ni brukar avnjuta. Skriv en kommentar så kanske jag kan snappa åt mig något nytt. Kommentarerna önskas i bloggen så jag hittar dom lätt. Komigen och spill era hjärtan... (Gissar du skriver Mickis) ;o)

 
 
Bizi

Bizi

11 mars 2013 08:45

När mormor levde firade vi påsk o de va ungefär som du säger likt julmaten....
denna påsken ska till större delen spenderas på jobbet de blir la Pizza eller nått :)

http://www.lukuziolci.wordpress.com

Michael

11 mars 2013 15:22

Man firar så gott man kan :)

 
mickis

mickis

11 mars 2013 09:02

Vi brukar käka påsklunch. Sill, potatis, ägg, röktlax, helgskinka.
På kvällen brukar vi äta grillad ugnsgjord lax med potatis & kall sås. Någon av påskdagarna blir det janzon, ägg, köttbullar, prinskorv & på senare år har vi även kört en dag med lammstek, potatisgratäng & tzatziki :-)

Inte så stor variation mot er kanske... :-)

Kramelikram

http://meramickis.blogspot.com

Michael

11 mars 2013 15:24

Fanns många olika och som du sa kanske inte så olik det vi har. Verkar som dom flesta har samma på bordet så det får bli som det blir :)

Kram :)

 
Ingen bild

Susanne Andersson

11 mars 2013 21:10

Vi har skapat en ny tradition och sedan 5 år tillbaka så kokar vi en jättekastrull med musslor med hemgjorda potatisklyftor och aioli till. Supergott :)

Michael

11 mars 2013 21:17

Nya traditioner är spännande :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Michael - Onsdag 8 maj 15:12

      Med att göra saker i mindre doser. Det gör lika ont efteråt men inte lika länge numera så jag har kortare tid att  behöva vila upp mig.   Igår tog jag dock i för mycket. Jag städade nere i hyresvärdens utrymme så det blir lä...

Av Michael - Måndag 6 maj 21:32

      Ja det var ett måste efter veckan som varit. Ryggen var inte snäll inatt och mina armar ska vi inte tala om. Säger som Ivan Boring:: - Svetten rann uppför ryggen.   Imorgon är det dags igen för ett besök till Bildoktorn före s...

Av Michael - Söndag 5 maj 14:57


      Kan bara hoppas att ni kan förlåta mig. Känner jag Tobbe rätt kommer hans pekfinger upp i luften och ett stort ICKE!!!   I gårdagens inlägg skrev jag att våra hantlar skulle väga 17 kg. Att läsa på hantlarna utan glasögon är i...

Av Michael - Lördag 4 maj 22:00

      Utan att attackera varandra, utan hårda ord kastat mot varandra (mest från min sida) så enades vi gemensamt hus hjon och härskarinna om att göra iordning altanen tillsammans.   Altanen är nu skurad, rengjord och nu ska vi bara...

Av Michael - Lördag 4 maj 13:50


          Staden faller inte alla i smaken men jag är född här och kommer begravas här med.   Får hoppas att hustrun stannar med mig för gott eller om hon skiljer sig för att dra söderut där hon hellre vill bo. (Göteborg) Får se...

Presentation

Omröstning

KOLLAR DU REA LÅDAN NÄR DU HANDLAR FÖR VAROR MED KORT DATUM?
 JA
 NEJ
 VARFÖR?

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

FEEDJIT

Översätt / Translate

Online



Ovido - Quiz & Flashcards