•*¨*•☆¸.•*¨*• Tomten •*¨*•☆¸.•*¨*•

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2023

Urbota dumma regler.

Av Michael - 26 oktober 2023 15:52




När vi flyttade in här gick vi samtidigt med

i Vänersborgsbostäders bostadskö och i efterhand så är jag

en aning tveksam till deras regler.

 

Jag och hustrun stod i kö men efter 1 år togs vi ur kön.

Fick inte veta varför tills jag för en vecka sen fick mail om

att jag skulle logga in för att behålla min plats i kön.

 

Ifrågasatte detta och fick till slut svar efter 4:e mailet

om att vi missat att visa intresse för en lägenhet och blev därför

avstängda 10 ÅR...... HALLÅ ELLER ??? Jag begick inget

justitiemord utan missade visa intresse och blir straffad.

 

Helt obegripligt ärligt talat.

Nu ska inte vi flytta den närmaste tiden.

Vi har ju precis jagat bort Kattla och fått lugn och ro här

och inväntar det som komma skall.

 

Fick min tidiga "Julklapp" i brevlådan idag.

NEJ Tobbe det var inga bestick utan äntligen fick jag byta

upp mig till en nyare modell av kamera.

 

Byter från Canon Eos 10D till en Canon Eos 1000D

som både är lättare och hade ett 300 objektiv med så nu ser

jag fram emot att börja fota igen.

 

- Ser fram emot fina bilder nu... fick jag till mig

av säljaren (Mitt kusinbarn) som skickade mig kameran.

- Vilken press... fick hon tillbaka.

 

  Ska bli så roligt att komma ut och testa denna godingen.

Jag måste dock skaffa en minneskort först annars blir det inget roligt. Och det var

numera beställt via 24.se så nu ska man behöva vänta igen *fniss*

 

Insåg att min gamla kamera är väldigt "gammal" då det satt ett 

2GB CompactFlash minne i och det nya SANDISK är på 32GB så det var

en "Giganorm" skillnad som min son brukade säga förr.

 

Jaha vad har du att se fram emot den närmaste tiden då?

 
 
Ingen bild

Moa

1 november 2023 00:42

Nej nej nej. Bor hos dom, man måste logga in en gång per år annars förlorar man sin köplats, de påminner om att man ska logga in.
Man blir inte erbjuden lgh, man söker. Har man anmält intresse om en lägenhet och inte ger respons om visning, inte tackar nej eller annat så blir man avstängd från att göra intresseanmälningar i en månad.

Kolla medJennie, din dotter.

😂

Michael

4 november 2023 17:56

Reda kollat och ho kunde inte begripa varför man blir avstängd 1 år.

 
Ingen bild

Moa

5 november 2023 19:33

Det blir man inte.
Du har fattat fel.

Sök på webbplatsen
Öppettider och kontakt
Mina sidor

Huvudmeny
UTHYRNINGSPOLICY
Lika för alla
Vi är helt öppna när det gäller vad som avgör vem som får hyra en lägenhet hos oss. Det är i regel kötiden, alltså hur många dagar du har stått i kö hos oss, som avgör om det är du eller någon annan som får den önskade lägenheten. I några fall, som exempelvis nybyggnation, kan uthyrningen ske utifrån andra kriterier. Det finns också ett fåtal tillfällen då du kan ha rätt till förtur. För att allt ska ske på ett rättvist sätt har vi en uthyrningspolicy.
Uthyrningspolicy för AB Vänersborgsbostäder
AB Vänersborgsbostäders lägenheter hyrs ut via bolagets egen bostadskö. Vår målsättning är att skapa så lika förutsättningar som möjligt för alla att få en lägenhet. Vi eftersträvar goda och trygga boendemiljöer, det är därför viktigt att vi hittar en lägenhet som passar just dig.
För att få söka en lägenhet hos Vänersborgsbostäder krävs att du finns registrerad i vår bostadskö. Det är din kötid i förhållande till övriga sökande på den aktuella lägenheten som avgör vem som får den. I områden med hög efterfrågan kan kötiden vara lång, se därför till att ställa dig i kö i god tid innan det är dags att flytta. Uthyrning av nyproducerade lägenheter kan komma att ske utifrån andra kriterier.
Godkännandekriterier
Du måste ha fyllt 18 år
Inkomst som är tillräcklig för att klara av hyran. Godkänd inkomst är: Lön från arbete/egen näringsverksamhet, a-kassa, studiemedel, pension, försörjningsstöd styrkt av Vänersborgs kommun, ersättning från Försäkringskassan, som till exempel föräldrapenning, sjukpenning, sjukersättning, bostadsbidrag, etableringsersättning etc. Inkomsten ska kunna styrkas. Är din inkomst otillräcklig i relation till hyreskostnaden kan vi om särskilda skäl föreligger godkänna borgensman. Borgensåtagande gäller under minst två år.
Före uthyrning sker en kreditkontroll där vi gör en bedömning av din betalningsförmåga.
Du ska inte ha någon oreglerad skuld och/eller betalningsanmärkning under de senaste 12 månaderna. Vi kan komma att ställa krav på borgensman. Det är Vänersborgsbostäder som avgör om en borgen är godtagbar eller inte.
Du ska inte heller ha någon hyresskuld, hos varken Vänersborgsbostäder eller annan hyresvärd, eller på annat sätt misskött tidigare boende, och du ska ha goda referenser från tidigare hyresvärdar.
Lägenhetens storlek ska stämma med verkligt behov. Antalet personer i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek. Denna regel finns för att förhindra osunda boendeförhållanden, både för den som bor trångt, men även för kringboende som påverkas.
MAX ANTAL PERSONER PER LÄGENHET:
– 1 rum och kök, minst 40 kvm 3 personer
– 2 rum och kök, minst 50 kvm 4 personer
– 3 rum och kök, minst 70 kvm 5 personer
– 4 rum och kök, minst 90 kvm 6 personer
– 5 rum och kök, minst 110 kvm 8 personer
Gällande hemförsäkring ska finnas under hela hyrestiden. Du ansvarar själv för att teckna hemförsäkring.
Du ska stadigvarande bo i och vara skriven i lägenheten, vilket kommer följas upp av Vänersborgsbostäder. Andrahandsuthyrning utan Vänersborgsbostäders godkännande är förbjudet.
Inkomst och referenser kontrollerar AB Vänersborgsbostäder först när du är aktuell för ett objekt, inte när du ställer dig i kön. Din ansökan måste vara fullständig för att vi ska kunna behandla den. Du ansvarar själv för att den är det.
Alla som uppfyller våra kriterier ska ha lika rätt och möjlighet att söka och få en bostad hos AB Vänersborgsbostäder. Ansökan är personlig.
Ny-/ombyggnation
Uthyrning av nyproducerade eller ombyggda lägenheter kan komma att ske utifrån andra kriterier. Generellt gäller krav på inkomst från tjänst, pension eller motsvarande. Detta gäller för närvarande på Roddaregatan våning 4-5, Nejlikan 6 (Norra Järnvägsgatan 4-8 A-B), Narcissen 17 (Gasverksgatan 8-16, Södergatan 7 A-F), Pionen 10 (Edsgatan 1 B-C), Pionen 11 (Norra Järnvägsgatan 2 C-D, Gasverksgatan 5), Penseén 17-18 (Kyrkogatan 10 C, Gasverksgatan 4-6) samt Cypressen 17 (Drottninggatan 42 A-B, Östergatan 24-26) under en period om 10 år från färdigställandet. Detsamma gäller även ett fåtal ombyggda lägenheter i fastigheterna Vipan 2 och Viggen 2 (Kastanjevägen 2-55). Nyproducerade lägenheter på Holmängs Hage och Elisabeths Port berörs inte av detta, utan hanteras enligt ordinarie godkännandekriterier och förmedlas enligt ordinarie kösystem.
Så här går det till
Du registrerar dig i bostadskön och anmäler intresse för lediga lägenheter via tjänsten Mina sidor. Om du inte har tillgång till internet kan du få hjälp av personal i Uthyrningen via besök eller på telefon 0521-260 260. Lediga lägenheter presenteras som huvudregel under sju dagar på hemsidan. Du måste själv vara aktiv och göra en intresseanmälan på de lägenheter du finner intressanta.
När anmälningstiden har gått ut för en lägenhet tas den bort från hemsidan. Via Mina Sidor kommer de som anmält intresse sorteras efter kötid där de med längst kötid erbjuds visning. Efter visningen lämnar du besked via Mina Sidor. Den som tackar Ja, har längst kötid samt uppfyller godkännandekriterierna blir kontaktad av Uthyrningen för kontraktsskrivning.
Förtur till lägenhet
Om starka skäl finns (se nedan) kan vi i vissa fall erbjuda förtur till lägenhet. Förtur i bostadskön innebär inte att du kan gå före i kön till valfri lägenhet utan till lämplig lägenhet, det går inte att gå före i kön till de mest attraktiva lägenheterna. Tackar du nej till erbjuden lägenhet upphör automatiskt din förtur. Beslut om förtur fattas av uthyrare tillsammans med hyreschef.
Medicinsk förtur
Hyresgäster vars boendetid överstiger 1 år, som av medicinska skäl inte kan ta sig i och ur sin befintliga bostad. Detta ska då styrkas med aktuellt läkarintyg (ej äldre än två månader).
Näringslivsförtur
Inflyttande till Vänersborgs Kommun som på grund av arbete behöver bostad. Om du saknar möjlighet till pendling (minst 10 mil resa till arbetet enkel väg) kan du mot uppvisande av intyg från arbetsgivaren få förtur. Intyget ska styrka att du fått en tillsvidareanställning inom Vänersborgs kommungräns.
Hushåll med särskilda stödbehov
Bedömningen av bostadsbehovet görs tillsammans med socialförvaltningen i Vänersborgs kommun.
Förvaltningsförtur
Hyresgäster som inte kan bo kvar i aktuell lägenhet på grund av att Vänersborgsbostäder behöver utföra omfattande renoveringsarbete exempelvis i samband med stambyte.
Regler
Du måste själv vara aktiv för att behålla din kötid. Notera därför att du måste logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad.
Kötiden är personlig och kan inte överlåtas på någon annan, till exempel från förälder till barn. Från den dagen du fyller 16 år kan du registrera dig som sökande i bostadskön, men du kan inte anmäla intresse på något ledigt objekt förrän du fyllt 18 år.
Från det år du fyller 55 år, har du möjlighet att ställa dig i bostadskö för 60+ lägenheter, men du kan inte anmäla intresse för något ledigt objekt förrän det år du fyller 60 år.
Från det år du fyller 65 år, har du möjlighet att ställa dig i bostadskö för trygghetsboende – 70 år eller äldre, men du kan inte anmäla intresse för något ledigt objekt förrän det år du fyller 70 år.

Du kan ha max fem intresseanmälningar samtidigt, det är därför viktigt att noga tänka igenom vilka lägenheter du är intresserad av. Bostadssökande kan tacka nej till tre erbjudanden inom en månad. Tackar du nej en fjärde gång inom samma period, stängs du av från vidare intresseanmälningar den följande månaden. Kötiden berörs inte av detta.
Observera att du ALLTID måste svara inom angiven svarstid! Har du fått ett erbjudande, och inte svarar på erbjudandet eller uteblir från visning kommer du att spärras från att söka lägenhet i 3 månader. Vi har denna regel för att skynda på uthyrningsprocessen och därmed minska risken för kunderna att få dubbla hyror.
Om du hoppar av lägenheten efter överenskommelse om avtalsskrivning nollställs kötiden.
Om du skriver kontrakt på en lägenhet nollställs din kötid. Vill du anmäla dig på nytt i bostadskön måste du återaktivera dig på Mina sidor eller kontakta Uthyrningen. Vid godkännande av lägenhet så nollställs poängen. Om man är två på kontraktet, så nollställs bådas poäng.Å

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Michael - Torsdag 25 april 20:31

      Är folk besatta av djävulen?   Detta ville min hustru att jag skulle fråga er läsare.   Det skjuts mer och mer besinningslöst på våra gator. Nu kan man inte ens säga ifrån utan att bli nerskjuten och dessutom framför sitt ...

Av Michael - Onsdag 24 april 15:41

      Fiskesäsongen 2024!   Hämtade hem fiskeväskan och kikade genom den lite innan jag tar hem resten.   Är fortfarande på tok för kallt. Skulle bli en smula varmare till helgen men då ska jag köra med skurborsten och såpa sen ...

Av Michael - Fredag 19 april 13:08

      Först regn sen snöblandat vidare till halvt om halvt hagel och slutligen snööööö...   Va fan!   Nu skriver hustru från jobbet att det kommer snöa hela sommaren, ho har blitt galen....   Skulle gå på match imorgon men det f...

Av Michael - Måndag 15 april 14:28

      Man kanske inte alltid ska skriva vad man tycker men denna gången anser jag att VI har inget att skämmas för, det bör andra göra.   55 år gammal och inte varit så stor fotbollssupporter mer än hemma i soffan men på dom sena...

Av Michael - Måndag 15 april 13:28

      Och här sitter jag och lägger in mina Youtube låtar på Spotify listan så jag kan förlänga promenaderna med mina favoriter...   Plockar bort lite udda låtar och i med mera upbeat så man får upp pulsen en aning. Skulle säkert ...

Presentation

Omröstning

KOLLAR DU REA LÅDAN NÄR DU HANDLAR FÖR VAROR MED KORT DATUM?
 JA
 NEJ
 VARFÖR?

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

FEEDJIT

Översätt / Translate

Online



Ovido - Quiz & Flashcards